نماد سایت آکادمی خانی نژاد

تولید محتوا با گوشی برای مدرسه (راهنمای معلمان تازه‌کار و مبتدی)

تولید محتوا با گوشی برای مدرسه (راهنمای معلمان تازه‌کار و مبتدی)

تولید محتوا با گوشی برای مدرسه ( راهنمای معلمان تازه‌کار و مبتدی)

تولید محتوا با گوشی حالا دیگه چیز عجیبی نیست. روزای قبل کرونا رو یادتون میاد؟ روزایی که تب تولید محتوا، هنوز این‌طوری فراگیر نشده بود و حداقل توی آموزش‌وپرورش، خیلی به این موضوع اهمیت نمی‌دادن. اما با همه‌گیری کرونا، همه چیز فرق کرد و تولید محتوا برای اکثر معلمای عزیزمون، به یه جور الزام و ضرورت شغلی تبدیل شد.

حالا معلم بودن، دیگه فقط به آموزش مطالب از روی کتاب درسی خلاصه نمیشه. شرایط جدید و برگزاری کلاسای درس به شکل غیرحضوری، ایجاب می‌کنه که معلما، قبل از هر چیز، یه تولید کننده محتوا باشن. قبلا فقط روش تدریس خوب اهمیت داشت. اما الان آشنایی با نرم افزارهای تولید محتوا و دانش IT حرف اول رو میزنه، در ابتدا یه ذره سخت به نظر برسه اما اگه عمیق‌تر به ماجرا نگاه کنیم در کل اتفاق خیلی خوبیه.

آموزش غیرحضوری یه جور توفیق اجباری بود تا اون دسته از معلمای عزیز و زحمتکشی که سررشته زیادی توی تولید محتوا با گوشی یا کامپیوتر نداشتن، دانش آی‌تی‌شون رو افزایش بدن و بتونن چارچوب خاص خودشون رو برای تدریس به دانش‌آموزا داشته باشن. چارچوبی که هم مؤثرتر باشه و هم بچه‌ها توش مفاهیم درسی رو بهتر یاد بگیرن.

تولید محتوا با کامپیوتر و لپ‌تاپ خیلی جذابه اما اونی که همیشه و همه جا همرامونه، گوشیه نه لپ‌تاپ؛ مگه نه؟ به خاطر همین خیلی از معلما براشون سؤاله که آیا می‌تونن با گوشی هم محتوا تولید کنن؟ چرا که نه؟ نرم‌افزارهای متنوع زیادی هستن که تولید محتوا با گوشی رو خیلی راحت می‌کنن و ما می‌خوایم توی این مطلب از آکادمی خانی نژاد، چند تا از بهتریناشون رو بهتون معرفی کنیم. پس بدون مقدمه‌چینی و حرف بیشتر، یک راست بریم سر اصل مطلب!

1- Google Docs

گوگل داکس احتمالاً بهترین نرم‌افزار تولید محتوای متنی با گوشیه. شاید انتظار داشتید که برنامه Microsoft Word برای گوشی رو بهتون پیشنهاد بدیم ولی بنا به یه دلیل واضح این کار رو نکردیم.

سادگی تولید محتوا با گوشی، معیار خیلی مهمیه که نباید ازش ساده بگذرید. اینکه ما بخوایم برای تولید محتوای متنی با گوشی کلی دردسر بکشیم، اصلاً جالب نیست؛ درسته؟ دقیقاً به خاطر همین Microsoft Word رو بهتون پیشنهاد ندادیم. چون این برنامه خیلی حجیم و سنگینه و سرعت اجرای جالبی هم نداره. البته اگه گوشی‌تون قدرت سخت‌افزاری خوبی داره، می‌تونید از این برنامه استفاده کنید اما برای گوشی‌های قدیمی‌تر، گوگل داکس انتخاب خیلی بهتریه. حتی اگه گوشی رده بالایی هم دارید، ما بازم گوگل داکس رو بهتون پیشنهاد می‌کنیم.

گوگل داکس اصلاً سنگین نیست و خیلی هم راحت و روان اجرا میشه و همه قابلیتای ضروری برای تولید مطالب متنی رو داره. از اون بهتر اینکه هر مطلبی که با این نرم‌افزار بنویسید، روی گوگل درایو اکانت جیمیلتون، ذخیره میشه و این یعنی نه فقط با گوشی خودتون، بلکه با هر گوشی یا لپ‌تاپ دیگه‌ای می‌تونید به شکل آنلاین به محتواتون دسترسی داشته باشید. ویراستاری متنی، یکی دیگه از امکانات عالی گوگل داکسه که بهتون اجازه میده بتونید محتوا رو بررسی کنید و اگه جایی ایراد یا خطایی وجودش داشت، تغییرش بدید.

با Google Docs می‌تونید:

به‌طور خلاصه، گوگل داکس شباهت زیادی به محیط Word داره و چکیده‌ای از قابلیت‌ها و امکانات کاربردی این نرم‌افزار رو در اختیارتون قرار میده.

2- HI-Q

یکی از مهم‌ترین الزامات برای تولید محتوا با گوشی، ضبط صدا هستش. درواقع شکل آموزش از راه دور، صدا رو به مهم‌ترین بازیگر صحنه تبدیل کرده و به خاطر همین، باید نرم‌افزار مناسبی رو برای تولید محتوای صوتی روی گوشیتون داشته باشید.

خب همونطور که می‌دونیم، همه گوشیا به‌طور پیش‌فرض، یه نرم‌افزار ضبط صدا یا اصطلاحاً رکوردر داخلی دارن. این رکوردرها بدک نیستن اما امکانات خیلی زیادی ندارن. HI-Q یه نرم‌افزار سبک و عالی برای ضبط صداست که خوشبختانه می‌تونید از ورژن رایگانش استفاده کنید و قابلیت‌های زیر رو داره:

البته توی ورژن رایگان این نرم‌افزار، حداکثر می‌تونید برای 10 دقیقه صداتون رو ضبط کنید که با تقسیم کردن فایلای صوتی به چند بخش، این محدودیت، احتمالاً مشکلی براتون ایجاد نمی‌کنه.

3- Inshot

اون چیزی که این روزا معمولاً یه محتوای آموزشی عالی رو از یه محتوای خوب متمایز می‌کنه، شکل ارائه‌ی محتواست و این همونجاییه که اهمیت عکس، اسلاید، فیلم و به‌طورکلی جاذبه‌های گرافیکی خودش رو نشون میده.

این گرافیک محتوای آموزشیه که توی نگاه اول، تعیین می‌کنه که دانش‌آموز، چقدر دل به یادگیری بده! اگه گرافیک اونقدری که باید برای دانش‌آموزا جذاب نباشه، اونوقت حتی اگه بهترین محتوای متنی و صوتی رو هم تولید کرده باشید، بازم خیلی بعیده که بتونید اونا رو با خودتون همراه کنید. خوشبختانه برنامه Inshot یه انتخاب معرکه برای تولید محتوا با گوشی از بُعد گرافیکیه.

اکثر معلمایی که تولید محتوا با گوشی رو به شکل حرفه‌ای انجام میدن از برنامه Inshot استفاده می‌کنن. با این نرم‌افزار می‌تونید عکسا و ویدئوهای آموزشیتون رو خیلی راحت ویرایش کنید و کلی افکت و فیلتر جذاب و جالب روشون بذارید و برای محتواتون، ظاهر منحصربه‌فردی ایجاد کنید.

یه قابلیت جالب این برنامه که خیلی توی تولید محتوا برای گوشی خیلی به دردتون می‌خوره اینه که می‌تونید هر چند تا عکسی رو که می‌خواید، کنار همدیگه بذارید و اونا رو به اسلایدهای گرافیکی باحال تبدیل کنید. با استفاده از برنامه Inshot می‌تونید:

این همه قابلیت اونم توی یه برنامه برای تولید محتوا با گوشی، محشره؛ مگه نه؟!

4- Keep notes

از برنامه Keep notes هم زیاد برای تولید محتوا با گوشی استفاده میشه و اگه نخوایم زیادی سخت بگیریم، می‌تونیم این برنامه رو یه پکیج جمع‌وجور و عالی برای انجام این کار بدونیم.

توی کیپ نوتز می‌تونید اسناد مختلفی رو ایجاد کنید و توی هر سند، متونتون رو بنویسید. البته این برنامه بهتون اجازه میده که بتونید تصاویر رو هم به محتوا اضافه کنید. این کار هم از طریق گالری گوشی و هم از طریق عکس‌برداری توی محیط خودِ برنامه امکان‌پذیره. قابلیت جالب دیگه Keep notes، امکان ضبط صدا توی محیط برنامه‌ست که می‌تونید هر جا لازم بود، صداتون رو ضبط کنید و مثلاً درباره یه تصویر، توضیحات بیشتری ارائه بدید.

علاوه بر موارد بالا توی محیط این برنامه می‌تونید:

البته این اپلیکیشن یه نقطه‌ضعف هم داره و اونم اینه که نمی‌تونید ویژگی‌های متنی رو که توش می‌نویسید، تغییر زیادی بدید. مثلاً قابلیت تغییر فونت، اندازه و جهت متن توی این برنامه تعریف نشده که خب ممکنه توی ذوق بعضی از کاربرا بزنه.

برای حل این مشکل، پیشنهاد میشه که تولید محتوا با گوشی رو اول توی این برنامه انجام بدید و بعد فایل محتوا رو به گوگل داکس بفرستید و اونجا هر بلایی که دلتون خواست، سرش بیارید!

این برنامه در مقایسه با گوگل داکس، حجم به‌مراتب کمتری داره و امکانات کاربردی عالیش، باعث میشه که بشه از بعضی محدودیتاش چشم‌پوشی کرد.

5- متن نگار

حیفه جای یه اپلیکیشن ایرونی توی فهرست برنامه‌های تولید محتوا با گوشی خالی بمونه. متن نگار، برنامه‌ای برای تولید محتوای تصویری هستش که قابلیت‌های خوبی رو به کاربرا ارائه میده.

کارای زیادی با این برنامه میشه انجام داد. می‌تونید روی عکساتون فیلترای مختلف بذارید و نمای فوق‌العاده‌ای براشون ایجاد کنید. موارد زیر، خلاصه‌ای از امکانات برنامه متن نگار هستن:

به‌طورکلی اگه محتوایی که ایجاد می‌کنید، ماهیت تصویری داره، این برنامه می‌تونه هر چیزی رو که برای انجام کار بهش نیاز دارید، در اختیارتون بذاره.

سخن آخر

تولید محتوا با گوشی، حالا کم‌کم داره به یه روند توی بحث آموزش تبدیل میشه و طبیعتاً برای انجام این کار، باید از ابزارهای مناسب استفاده کنیم. واقعیت اینه که اپلیکیشن‌های زیادی برای تولید محتوا با موبایل وجود دارن اما خب قطعاً هیچ‌کس نمی‌تونه از همشون استفاده کنه و به خاطر همین، معلما دنبال برنامه‌ای هستن که به‌قول‌معروف، کارشون رو راه بندازه.

توی این مطلب  برای اینکه کار شما معلمای دوست‌داشتنی رو راحت‌تر کنیم، 5 برنامه عالی برای تولید محتوا با گوشی رو خدمتتون معرفی کردیم. برنامه‌هایی که کار تولید محتوای متنی، صوتی و تصویری رو براتون خیلی راحت می‌کنن و با استفاده از اونا تقریباً به هیچ برنامه جانبی دیگه‌ای برای تولید محتوای آموزشی با گوشی نیاز ندارید. بااین‌حال باید تأکید کنیم که غیر از موارد گفته‌شده، برنامه‌های خوب دیگه‌ای هم وجود دارن که می‌تونین به فراخور نیازتون ازشون استفاده کنید.

در انتها امیدواریم این مطلب تونسته باشه کمکتون کنه و با خلق محتوای منحصربه‌فرد و اختصاصی خودتون، بتونید قدم بلندی رو در مسیر تبدیل شدن به یه معلم مؤلف بردارید.

مقالات خواندنی:

تولید محتوا در آموزش و پرورش + 10 نرم‌افزار کاربردی

آموزش ساخت تولید محتوا برای کودکان در 10 ساعت

خروج از نسخه موبایل