سفارش تولید محتوا برای وبلاگ

سفارش تولید محتوا برای انتشار در وبلاگ

سفارش تولید محتوا برای وبلاگ 

آیا به خاطر دارید از چه زمانی مطلع شدید که سفارش تولید محتوا برای وبلاگ بازدید شما را افزایش می‌دهد؟

این سرنخ طلایی برای حضور در صفحه نتایج گوگل سال‌هاست که دنبال می‌شود. منتهی در سال‌های اخیر شکل وبلاگ نویسی عوض شده است یا آن را عوض کرده‌اند. به این صورت که نویسندگان تولید محتوا همه چی را با هم میکس کرده‌اند. در گذشته وبلاگ که منبع بسیار خوبی برای یادگرفتن چیزهای جدید بود الان هم اینطور است. منتهی اهداف متفاونی از وبلاگ نویسی دنبال می‌شود؛ مانند:

  • افزایش بازدید سایت
  • بالا بردن اعتبار دامنه سایت (Domain Authority)
  • بک لینک سازی
  • معرفی خدمات و محصولات
  • درآمدزایی از طریق افیلیت مارکتینک
  • درآمدزایی از طریق تبلیغات کلیکی
  • برندسازی و افزایش آگاهی از برند

یک پُست وبلاگ حرفه‌ای واقعا چگونه باید باشد؟

خوشبختانه و متاسفانه وبلاگ‌نویسی و تولید محتوا برای وبلاگ نظارتی روش وجود ندارد. همه شما می‌دانید که نوشتن یک مقاله پژوهشی یا حتی نوشتن یک مقاله مروری چقدر محدودیت‌ دارد. برای مثال باید فلان بخش‌ها را داشته باشد، قوانین نگارش APA به کار برده شود و انواع محدودیت‌های دیگر!

ولی وبلاگ نویسی یک کار هنری محسوب می‌شود و نویسنده یا بلاگر هرچقدر روی کار زحمت بکشه و از خلاقیت‌ خود استفاده کنه، خواننده رو بیشتر تحت تاثیر قرار میده و خواننده از خواندن وبلاگ خوش‌حال میشه و بازخورد و نظرات مثبتی را ثبت می‌کنه.

گفتنی است در تولید محتوا برای وبلاگ هم محدودیت‌های وجود دارد. درسته که مانند کارهای پژوهشی قوانینی مثل APA برای آن تعریف نشده است. اما همه بلاگرهای حرفه‌ای متفق‌القول هستند که یک پُست وبلاگ باید با گذر از سطوح مختلف بررسی‌ها روشن، گویا و مفید شود. البته این قوانین و محدودیت‌ها به طور مستقیم و غیرمستقیم از طرف گوگل وضع می‌شه. به هر شکل، ما در این مطلب به شما نشان می‌دهیم که ما بلاگر‌ها چگونه پُست‌های حرفه‌ای برای وبلاگ می‌نویسیم.

1- موضوع درستی برای نوشتن انتخاب می‌شود

همه موضوعات در یک بازه زمانی خاص به یک اندازه طرفدار ندارند. اما بعضی موضوعات همیشه طرفدار دارند. از این رو، بلاگرهای حرفه‌ای یا به موضوعات پرمخاطب تمرکز می‌کنند، یا تحقیق می‌کنند و درباره چیزی می‌نویسند که دغدغه مردم است و سراسر مردم دنیا یا یک منطقه مردم دارن در موردش جستجو می‌کنند. یا حداقل در ایران مردم خیلی به فهمیدن درباره آن موضوع مشتاق هستند.

اگر مثال براتون بگم، بورس مثال خوبی می‌تونه باشه. به این دلیل که مردم این روز‍‌ها (از ابتدای سال 1399) به روش کسب درآمد در بورس خیلی علاقه پیدا کرده‌اند. خب، بلاگر حرفه‌ای نمی‌ره در مورد “فواید زندگی در مناطق کوهستانی” بنویسه، بلکه موضوع یا کلمه کلیدی خاصی پیدا می‌کنه که این روزها ترند‍‌شده یا می‌خواد ترند شود. 

چنانچه فکر می‌کنید در یافتن موضوع خوب برای نوشتن ضعیف هستید؛ اصلا نگران نباشید بعد خواندن این مطلب به پست ” 10 راه آسان برای یافتن ایده‌های موضوعی برای تولید محتوای عالی ” سر بزنید.

2- چکیده پست وبلاگ را دم‌دست قرار داده می‌شود

مطمئنم یا یک دانش آموز بدجنس یا تنبل همکلاس بوده‌اید. حتی ممکن است هنرجو یا دانش آموز این مدلی داشته‌اید. دانش آموزان تنبل حوصله کتاب خواندن ندارند، منتهی سلطان تقلب هستند و می‌دونن که چه سوالی میاد و چه جاهایی از متن را باید رو برگه تقلب بنویسید.  پس برخلاف دیدگاه ما این‌ها خیلی زرنگ هم هستند.

در دنیای وب همه اینجوری هستند، خیلی‌ها اصلا مطالب رو از ابتدا تا انتها نمی‌خوانند. فقط دنبال چیزی هستند که سریع آن را پیدا کنند؛ بخوانند و صفحه را زود ببندند. بلاگر‌های حرفه‌ای از این نوع رفتار آگاه هستند و همیشه متنی که می‌نویسند را سازماندهی می‌کنند و یک بخشی را به عنوان خلاصه مطلب یا چکیده در نظر می‌گیرند که عجول‌ها در ابتدا او قسمت را مطالعه کنند و از دیدن پاراگراف‌های بلند و خشک ترسیده و فرار نکنند.

3-  پاراگراف بلند و طولانی ننویسید

پاراگراف کوتاه
منبع تصویر

پاراگراف را طولانی نکنید. هر چه می‌خواهید را در چند جمله بیان کنید و نگذارید پاراگراف خیلی طولانی شود. در بسیاری از موارد بازدیدکننده می‌ترسد که گذراندن وقت ارزشمند خود برای خواندن پاراگراف‌های بلند و طولانی خسته شود و چیزی عایدش نشود. پس به سراغ وب‌سایتی می‌رود که خلاصه و جمع‌وجور موضوع مورد نظر او را بیان کرده است.

3- جملات را ساده و کوتاه بنویسید

 همیشه در تولید محتوا برای وبلاگ این نکته کلیدی را فراموش نکنید که شما قرار نیست جمله ادبی بنویسید؛ شعر بگویید یا جملات زرق‌وبرق‌دار و پیچیده بنویسید. هرچقدر ساده بنویسید، پیام خود را سریع‌تر و بدون دردسر به مخاطب می‌رسانید.

خواننده‌ها حوصله خواننده جملات چند مفهومی، طولانی و جملات مرکب را ندارد. کلمات ساده به‌کار ببرید.

4- سعی کنید به موضوع از همه جنبه‌ها بپردازید و مطلب جامعی بنویسید

image source | منبع تصویر

همیشه قبل از نوشتن یک پست؛ موضوع را در گوگل جستجو کنید. حداقل 30 یا 40 مورد پست مرتبط با موضوعی که می‌نوسید از قبل منتشر کرده‌اند. 7 یا 8 مورد از این مقاله‌ها را کلیک کنید و ببینید که به چه مواردی پرداخته‌اند. یادداشت برداری کنید و شما هم در مقاله خود همه نکات خوب را پوشش دهید و کاری کنید که پست شما بهترین پست موجود درباره آن موضوع باشد.

حتی لازم است به تعداد کلمات نوشته شده پُست‌های رقیب هم توجه کنید. اگر پست‌های موجود در صفحه اول گوگل به طور میانگین 1500 کلمه نوشته‌اند شما 2000 کلمه بنویسید. این را از جنبه بهینه سازی تولید محتوا گفتم، که می‌توانید بیشتر راجع به آن تحقیق کنید.

یادداشت: هنگام نوشتن یک پست وبلاگ اگر احساس کرده‌اید که نمی‌توانید ادامه دهید. 700 یا 1000 کلمه اول را بنویسید و آن را منتشر کنید. خوبی وبلاگ نویسی اینست که مثل کتاب یا ژورنال نیست که وقتی منتشر شد راهی برای رفع مشکلات و ویرایش آن نباشد. یک هفته بعد یا یک ماه بعد و حتی چند ماه دیگر، مجددا پستی که منتشر کردید را مرور کنید. حدود 500 کلمه و بیشتر به جاهای مختلف متن اضافه کنید. یا پاراگراف‌های جدید بنویسید. این باعث می‌شود ربات‌های موتور جستجوی گوگل متوجه این تغییر شوند و بسته به این که اعتبار صفحه و دامنه شما چقدر باشد؛ متوجه تغییر در جایگاه آن می‌شوند و چون می‌بینند شما به صفحه خود ارزش قائل هستید و به طور مکرر آن را اصلاح می‌‎کنید، نتیجه رتبه بندی‌ها به نفع سایت شما تمام می‌شود.

برای مثال اگر مطلب شما در صفحه 7 بود، ممکن است به صفحه 3 صعود کند. یا مثلا  اگر در خط 6 صفحه اول نتایج جستجوی گوگل بود، بدلیل بروز رسانی مطالب قدیمی ممکن است به خط 2 یا 3 در صفحه اول برسد. 

5- با یک شروع طوفانی و جذاب پست وبلاگ را بنویسید

image source | منبع تصویر

این قسمت سلیقه‌ای هست. خیلی‌ها نویسنده ماهری هستند. داستان می‌سازند و با این روش مخاطب رو تا انتهای متن سرگرم نگه می‌دارند. خیلی‌ها با بیان کلمات جادویی احساسات و باورهای خواننده را نشانه می‌گیرند و او را متقاعد می‌کنند که به خواندن این پست حتی پول پرداخت کنند.

 شروع بی‌روح و کسل‌کنند در همان ابتدا مثل بوی یک زباله گندیده همه بازدیدکننده‌ها را از خود می‌راند؛ هرچند که محتوای نوشته شده درست و مفید باشد.

اگر در این مورد زیاد حرفه‌ای نیستید، سعی کنید به طور مختصر و گویا به مخاطب بگویید که قرار است با خواندن این پست چه چیزی عایدش شود و در حقیقت قرار است با چه مطالبی روبه‌رو شود. این هم می‌تواند یک استراتژی برای بلاگرهای مبتدی باشد.  که البته خیلی از کسب‌وکارهای رسمی و شرکتی در هنگام سفارش تولید محتوا برای وبلاگ همین سبک شروع را می‌پسندند.

6- کل مطلب را مثل یک بُرج طبقه‌بندی کنید

همین پُست ما را ملاحظه بفرمایید. حرف‌هایی که می‌خواهیم بزنیم را به کمک تیترها بخش‌بندی کرده‌ایم. در هر سطح یا طبقه به یک موضوع واحد پرداخته‌ایم. حالا اگر بنده کتاب رمان می‌نوشتم یا یک کتاب طنز دیگه، قطعا سبک دیگری به کار می‌بردم. به هر حال نوشتن پست وبلاگ با این سبک کار بلاگر‌های حرفه‌ای است که بنده هم با تجربه‌ای که از میزان بازدیدهای پست‌های مختلف کسب کرده‌ام به این نتیجه رسیده‌ام که خواننده این مدل پست‌ها را دوست دارد.

با نگاهی دیگر به سازمان این پست متوجه‌ ‌می‌شویم که برای هر طبقه یا تیتر شماره زده شده است. که این هم به خواننده پست این پیام رو می‌ده که چقدر از پست‌ را خوانده و چقدر مانده است. علاوه بر این نوعی آدرس‌دهی برای محتوا ایجاد کرده است. شاید خیلی از طبقات ارزش بازدید نداشته باشند. به همین صورت خواننده‌ها فقط بخش‌هایی را می‌خوانند که برای آن‌ها جذاب است.

نکته: همیشه مطالب وبلاگ کوتاه نیست. عمدتا پُست‌های وبلاگ بالای 2000 کلمه می‌شود. پس این احتمال وجود دارد که بازدیدکننده ممکن است با دیدن حجم عظیمی از مطالب در صفحه شما، وحشت کند و فورا صفحه شما ببندد. بهترین کار این است که در هنگام تولید محتوا برای وبلاگ، مطالب خود را سازماندهی کنید و مطالب خود را با نظم و ترتیب خاصی به خواننده‌ها سرو کنید. مانند ترتیب غذا خوردن در رستوران؛ پیش غذا، غذا و دسر. 

7- هنگام سفارش تولید محتوا برای وبلاگ از SEO سئو غافل نباشیم

می‌دانم خیلی از شما با سئو آشنا نیستید. اشکالی هم ندارد شما هر وقت برای یادگیری سئو شروع کنید؛ باز هم دیر نیست. از قدیم گفتن از نصف ضرر هم برگردی خوب است. دنیای شگفت‌انگیر سئِو را نمی‌توان در چند جمله بیان کرد. اما همین قدر که بدانید، سئو کمک می‌کند مطالب شما در گوگل به صفحه اول نزدیک شود، برای امروز کافی است. درواقع وقتی وب‌سایت شما به صفحه اول نزدیک‌تر می‌شود، تعداد بازدید از اون صفحه بیشتر می‌شود و به مرور چون وب سایت شما میزبان بازدیدکننده‌های زیادی است، اعتبارش در بین سایر سایت‌ها بیشتر می‌شود و گوگل بهش خیلی اهمیت می‌دهد.

سئو محتوای وبلاگ
image source | منبع تصویر

چطور متن وبلاگم را سئو کنم؟

شاید همین چند لحظه پیش جرقه این کار در ذهن شما زده شد.

و تصمیم گرفتید که فورا دست به کار بشید و سیر تا پیاز سئو را یاد بگیرد و در وبلاگ خود به طور عملی اجرا کنید و منتظر ثمره و نتیجه این کار باشید. بنابراین ما هم به طور خیلی مختصر روند این کار رو براتون می‌نویسیم. اما باید توجه داشته باشید که این آموزش مختصر اصلا کافی نیست و شما برای داشتن یک نتیجه قطعی و استفاده بردن از ثمرات سئو و بهینه سازی باید خیلی آموزش ببینید و تجربه زیادی در این زمینه کسب کنید.

  • کلمه کلیدی هدف: کلمه کلیدی هدف آن چیزی است که موضوع پُست وبلاگ شما به آن ارتباط دارد. کلمه کلیدی یا کانونی باید در قسمت‌های مختلف متن استفاده شود. که تعداد تکرار و محل‌های استفاده از کلمه کلیدی هدف سلیقه‌ای است. اما عمدتا پاراگراف اول، در تایتل مقاله، در پاراگراف‌های دیگر نیز استفاده می‌شوند. معمولا کلمات کلیدی هدف را در متن بُولد می‌کنند. در این مقاله کلمه کلیدی هدف ما ” سفارش تولید محتوا برای وبلاگ ” است.

یادداشت: تعداد استفاده از کلمه کلیدی هدف خیلی مهم است. نباید زیاد ازش استفاده شود و خواننده به وجودش پی ببره یا مثلا از خواندن مکرر کلمه کلیدی هدف خسته شود. از این رو، بلاگرهای حرفه‌ای از کلمات کلیدی مترادف یا مرتبط نیز استفاده می‌کنند. اگر به این بحث سئو و بهینه سازی خیلی علاقمند هستید مقاله ” بهینه سازی تولید محتوا: چگونه در سال 2020  و بعد آن محتوای سئو پسند تولید کنیم؟  ” را هم بخوانید.

8- برای مقاله خود تیتر 60 کاراکتری و جذابی بنویسید که کلیدواژه هدف را نیز به یدک بکشد

تیتر یا موضوع:  هر مطلبی که در وبلاگ خود منتشر می‌کنید یک عنوان یا موضوع دارد. اگر می‌خواهید پُست وبلاگ شما مبتنی به سئو باشد و بهتر در گوگل ایندکس شود و بهتر توسط بازدیدکننده‌های احتمالی پیدا شود، بهتر است، همان عبارت کلمه کلیدی که چند دقیقه قبل راجع به آن صحبت کردیم، در تیتر نیز بیاید و بهتر است کلمه کلیدی در ابتدای تیتر بیاید.

در این بخش همه نکات لازم در تیتر نویسی را بیان کردیم. تیتر باید چشمگیر و جذاب باشد و خواننده ناخواسته در صفحه نتایج جستجوی گوگل در بین آن همه شلوغی تیتر پست شما را که دید فورا روی آن کلیک کند. که در مقاله ” ۹ راز نوشتن عنوان های وسوسه انگیز برای تولید محتوا ” که سیرتاپیاز این موضوع را پوشش داده‌اند.

 

9- جملات با فعل و نقطه تمام شود

تولید محتوا برای وبلاگ را معمولا افراد تازه کار هم انجام می‌دهد و حتی وقتی در گوگل جستجو می‌کنیم، وبلاگ‌ها و پُست‌هایی را می‎‌بینیم که قواعد و دستور زبان فارسی اصلا رعایت نشده است. یکی از شایع‌ترین این خطاها، تمام نکردن جمله است. خیلی از افراد که نمی‌شه اسمشان را نویسنده گذاشت، جملات را بدون فعل تمام می‌کنند و سپس جمله جدیدی را شروع می‌کنند. که این نوع نوشتن اصلا خوش‌آیند نیست و مخالف قواعد و دستور زبان فارسی است. بنابرین بهتر است در هنگام تولید محتوا برای وبلاگ سعی کنید جملات کوتاه بنویسید و آن را با فعل و نقطه تمام کنید و سپس به سراغ جمله دیگری بروید.

 

خلاصه کلام

آنچه خواندیم فقط یک مطلب کوتاه درباره کسب آگاهی‌های لازم قبل از سفارش تولید محتوا برای وبلاگ بود. هم کسایی که سفارش دهنده هستند و هم افرادی که زمینه وبلاگ نویسی قلم می‌زنند، این 8 نکته را بخوانند با دیدگاه بلاگرهای حرفه‌ای آشنا می‌شوند.

نوبت شما

اگر یک بلاگر هستید با فردی هستید که با وبلاگ نویسی سروکار دارد، قطعا تجارب ارزشمندی در زمینه تولید محتوا برای وبلاگ دارید. ما از شنیدن نظرات شما خیلی خوش‌حال می‌شویم. اگر نکته یا کامنتی هست لطفا در زیر این پست برای ما و بازدیدکننده‌های دیگر بنویسید.

مقالات خواندنی:

تولید محتوا به زبان انگلیسی (سفارش محتوا مبتنی بر SEO)

چرا با پرهیز از تولید محتوا به زبان انگلیسی از کسب ثروت موجود در جامعه‌ی انگلیسی زبان بی‌بهره بمانیم؟

مهم‌ترین مؤلفه‌ها برای تولید محتوای آموزشی الکترونیکی ایده آل برای مدارس

کار تولید محتوا چقدر درآمد دارد و کجا استخدام می کنند؟

تولید محتوا – چگونه درآمدزایی کنیم؟ (9 میلیون تومان در ماه)

نظر دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.