سامانه دانش آموزی سیدا (ثبت نمرات + صدور کارنامه)

آدرس ورود به سایت سیدا ( سامانه ثبت نمرات دانش آموزان)

آدرس ورود به سایت سامانه دانش آموزی سیدا : sida.medu.ir

برای ورود و استفاده از سامانه سیدا دانش آموزی که با نام سیدا نیز شناخته می‌شود، کافی است آدرس sida.medu.ir را در مرورگر خود کپی کنید و با وارد کردن اطلاعات خود وارده سامانه شده و نمرات دانش آموزان را وارد کنید. برای ورود فوری به سامانه می‌توانید روی دکمه زیر کلیک کنید.

ورود به سایت سامانه سیدا

نام کاربری و رمز عبور در سامانه سیدا

به صورت پیش‌فرض نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه سیدا، به ترتیب کد ملی معلم و کد پرسنلی او هست. درواقع برای ورود به سایت سیدا ابتدا باید به صورت زیر اطلاعات را وارد کنید.

نام کاربری کد ملی معلم
رمز عبور  کد پرسنلی 

به جهت اینکه استان به استان ممکن است اطلاعات ورود متفاوت باشد. بهتر است با مدیر مدرسه تماس بگیرید و اطلاعات ورود خود را از او درخواست کنید. مدیران مدارس می‌توانند در مورد نحوه دسترسی شما به سامانه سیدا ( ثبت نمرات دانش آموزشی شما را راهنمایی کنند.

تغییر رمز در اولین ورود به سایت سامانه سیدا

معلمان عزیزی که برای اولین بار وارد سامانه ثبت نمرات دانش آموزی (سیدا) می‌شوند، باید اقدام به تغییر رمز کنند. درواقع رمز عبور شما در ابتدا به صورت پیش‌فرض انتخاب می‌شود. اما به جهت مسایل امنیتی باید بعد از اولین ورود خود به سامانه اقدام به تغییر رمز کنید.

خطای تغییر رمز در سامانه سیدا

باتوجه به این که شما بعد از اولین بار ورود به سایت سیدا، باید اقدام به انتخاب رمز کنید، باید یک رمز قدرتمندی انتخاب کنید که شامل حروف انگلیسی و اعداد باشد. بنابراین اگه رمز جدیدی که وارد می‌کنید قبول نکرد، دلیلش این است که رمز شما قوی نیست. پس حتما باید دو نکته زیر را در انتخاب رمز جدید سامانه سیدا در نظر بگیرید.

  • رمز جدید باید شامل حروف انگلیسی باشد
  • رمز جدید باید شامل رقم باشد

آدرس ورود به سایت سامانه سیدا : sida.medu.ir

سامانه ثبت نمرات دانش آموزان (سیدا) چیست؟

سامانه سیدا در واقع بستری برای ثبت نمرات دانش آموزان است. همان‌طور که در جریان هستید معلمان به صورت هفتگی، ماهانه نیاز به ثبت نمرات دانش آموزان هستند. درواقع به کمک آزمون‌های مجازی و کوئیزها ارزشیابی به صورت مجازی انجام می‌شود. سامانه ثبت نمرات دانش آموزان یا همان سامانه سیدا هم، جایی هست که معلمان در آن جا نمرات را ثبت می‌کنند.

چرا سامانه سیدا

قبل از این که به این نکته بپردازیم که چرا آموزش و پرورش سامانه همگام را استفاده نکرد و از سامانه جدید رونمایی کرد، به طور خلاصه در مورد اتفاقاتی که از شروع بیماری کوئید 19 افتاد شروع می‌کنیم.

با توجه به این که از اواخر سال 1398 بیماری کرونا همه‌گیر شد. مدارس کم کم تعطیل شدند. آموزش در سراسر کشور متوقف شده بود که تنها آموزش رسمی کشور فقط از طریق مدرسه تلویزیونی انجام می‌شد. درسته که معلمان در سراسر کشور با پیام رسان هایی مثل واتساپ و تلگرام آموزش می‌دادند. اما همه دانش آموزان امکانات و تجهیزات نداشتند.

مشکلات زیادی وجود داشت. در آن هیاهو آموزش و پرورش قول ساخت یک پیام رسان داخلی را داد. پیام رسانی که قرار شد به اسم، اپلیکشن شاد آموزش و پرورش معرفی شود. به هر حال این اپلیکیشن با تمام نقاط ضعفی که داشت، معرفی شد. اما به دلیل شلوغی سرورها جوابگوی دانش آموزان سراسر کشور نبود.

خلاصه با راه اندازی سایت شاد یا همان وبسایت اپیلیکیشن شاد دانش آموزان و معلمان آموزش مجازی و تولید محتوای آموزشی را کلید زدند. اما مسئله و مشکل اصلی که در اپلیکیشن شاد پیش‌بینی نشده بود جایی برای ثبت نمرات دانش آموزان مشخص نبود.

سامانه سیدا مخفف چیست؟

سامانه سیدا مخفف 4 تا کلمه است. درواقع نام اصلی این سامانه، سامانه یکپارچه دانش آموزشی (سیدا) است. که برای گفتن راحت این کلمه آن را به صورت مخفف می‌نویسند؛ سیدا.

سامانه همگام یا سامانه سیدا

معلم‌ها قبلا برای ثبت نمرات دانش آموزان از سامانه همگام استفاده می‌کردند. اما به طور ناگهانی از سامانه جدید سیدا پرده بردای شد. هنوز مشخص نیست که چرا آموزش و پرورش به جای سامانه همگام که از قبل طراحی شده بود و سال‌هاست که آزمون خطای خود را کرده است؛ بیاید و از سامانه جدیدی به نام سامانه ثبت نمرات دانش آموزان ( سامانه سیدا) رونمایی کند. شاید کمبودهای زیر دلیلی برای طراحی این سامانه باشد و شاید آموزش‌وپرورش برای سال‌تحصیلی 1399-1400 برنامه‌های دارد که هنوز از آن خبر نداده است:

امکان ثبت نمرات هفتگی و ماهانه

یکی از مواردی که وجود دارد، امکان ثبت نمرات هفتگی و ماهانه است. گرچه این امکان در سامانه همگام هم بود ولی شاید نقص‌هایی داشته که با این سامانه جدید قرار است این نقص‌ها برطرف شود.

امکان مشاهده نمرات دانش‌آموزان توسط والدین

احتمالا از دیگر دلایل طراحی سایت سیدا، کمبود و نقص همگام در نمایش نمرات به والدین بوده باشد. شاید هم آموزش و پرورش بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که طراحی سامانه جدید سیدا بهتر از ایجاد تغییرات اساسی در معماری کدنویسی سامانه همگام بوده.

سرور جوابگوی همه باشد

یکی از دلایل احتمالی که ممکن است ریشه در این تصمیم آموزش و پرورش باشد، ضعف سرورهای سامانه همگام در برابر ورود معلمان سراسر کشور باشد. که تصمیم گرفته مسایل مربوط به ثبت نمرات دانش آموزی را در سرور و پلتفورمی دیگر انجام دهد.

نوآوری در سامانه

درسته که همیشه سامانه‌ها نیاز به آپدیت و بروزرسانی دارند. درواقع احتمال داده می شود. چون سامانه همگام از پلتفورم قدیمی‌تری استفاده می‌کرده و آموزش و پرورش نیاز به نوآوری داشته، شاید برای اینکه هزینه‌های زیادی را برای ایجاد تغییرات اساسی در سامانه همگام به وجود آورد. تصمیم گرفته با هزینه کمتری سامانه جدیدی را به منظور ثبت نمرات دانش آموزی طراحی کند.

خلاصه کلام

این‌ها همه تعدادی سوال هستند که هنوز بی‌جواب مانده‌اند. درواقع جواب این‌ سوال‌ها را باید خبرنگاران عزیز کشور از وزیر محترم آموزش و پرورش سوال کنند که این سامانه راه‌اندازی شد و هدف از طراحی سایت سیدا چیست؟

مشکل ورود به سامانه سیدا

باتوجه به این که این سامانه جدید راه‌اندازی شده است. سرورها جوابگوی ورود تعداد زیادی از کاربر نیستند. در ساعت‌های از روز که معلمان زیادی به سایت سامانه سیدا مراجعه می‌کنند، سایت سیدا باز نمی‌شود.

ویژگی های سامانه سیدا چیست؟

  • امکان ثبت نمرات دانش آموزان
  • امکان تغییر و ویرایش نمرات دانش آموزان
  • امکان بازبینی و اصلاح نمرات توسط معلمان
  • جذب آمار و استخراج داده‌های کمی و کیفی توسط وزارت خانه
  • امکان بررسی و دسترسی به نمرات در سراسر کشور
  • بررسی نمرات توسط اولیا و معلمان

سامانه سیدا ثبت نمرات چه زمانی امکان صدور کارنامه را خواهد داشت؟

این سوالی است که در مورد سامانه سیدا ثبت نمرات مطرح می‌شود. اما هنوز نمی‌توان در مورد زمان تکمیل شدن این پروژه کی خواهد بود. درواقع فاکتورهای زیادی در به ثمر نشستن این سامانه دخیل است. یکی از این عوامل آموزش سامانه ثبت نمرات سیدا است. که باید همه معلمان از کارکرد این سامانه آشنا باشند.

گام دوم نداشتن مشکلات فنی است. این که هر سامانه ای در ابتدا دارای خطا و باگ باشد کاملا طبیعی است. اما اینکه آموزش و پرورش برای به حداقل رساندن این مشکل سامانه سیدا چه تدابیری اندیشیده اند، مسئله‌ای است که هنوز منتظر آن هستیم.

سامانه دانش آموزی سیدا و ارتباط آن با سامانه همگام

سامانه دانش آموزی سیدا که در ضاهر کار برای ثبت نمرات طراحی شده است. در حال حاضر جای ورودی برای دانش آموزان در نظر گرفته نشده است. این نشان می‌دهد، آموزش و پرورش به دنبال انتقال داده‌ بین سامانه همگام و سامانه سیدا دانش آموزشی است. درواقع معلمان با ورود به سامانه دانش آموزی سیدا نمرات دانش آموزان را ثبت می‌کنند و شاید قرار است صدور کارنامه دانش آموزان در خود سایت همگام باشد.

صدور کارنامه در سامانه دانش آموزی سیدا

آنچه مسلم است، هنوز کارنامه دانش آموزان خالی است. فعلا سامانه دانش آموزی برای صدور کارنامه تکمیل  نشده است. شاید به زودی در عرض چند هفته و نهایتا تا اواخر بهمن ماه نمرات دانش اموزان در سامانه دانش آموزی سیدا ثبت شود و آن ها بتوانند کارنامه خود را از سامانه همگام چاپ کنند.

مشکل ورود به سامانه سیدا دانش آموزی امکان پذیر نیست

شاید خیلی از دانش آموزان برای صدور کارنامه به سامانه دانش آموزی مراجعه کنند. اما با توجه به این که هنوز به صورت رسمی اعلام نشده که دانش آموزان برای صدور کارنامه باید به کجا مراجعه کنند، نمی‌توان چیزی گفت. ولی چیزی که در سامانه همگام گویاست، کارنامه دانش آموزان را بدون نمره نشان می‌دهد. این حرف یعنی باید داده‌ها و ثبت نمرات دانش آموزان از طریق سامانه سیدا دانش آموزی جمع آوری شود و در همگام نشان داده شود.

salaki sdnh , hnvs ,v,n fi shlhki sdnh , shdj sdnh  , shlhki jfj klvhj sdnh , wn,vn ;hvkhli nhka Hl,chk

No Comments
  1. […] که در ابتدا هم اشاره کردیم؛ آدرس ورود به سامانه ثبت نمرات دانش آموزی (سیدا) sida.medu.ir تعریف شده است. بنابراین معلمان، مدیران و در آینده […]

نظر دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.